Nagerecht
Warm chocoladetaartje met witte chocolade en chocoladeijs
Benodigdheden chocoladetaartje: - 310 gr boter - 310 gr pure chocolade - 5 eieren - 5 dooiers - 120 gr suiker - 120 gr bloem - 100 gr citroen rasp en citroensap - 500 gr witte chocolade - boter om in te vetten
Bereiding chocoladetaartje: - Verwarm citroenrasp en meng voorzichtig de witte chocolade erdoor heen - Laat afkoelen in een bak waarna je van de chocolade blokjes kan snijden - Verwarm oven op 180 gr - Smelt boter met de chocolade op laag vuur - Klop de eieren en dooiers los met suiker en spatel door chocolade
- Klop voorzichtig de bloem erdoor heen - Snijdt van de witte chocolade grote dobbelstenen - Vet 8 bakjes van 8-10 cm in met boter - Bestrooi met suiker, goed zorgen dat alles met suiker bedekt is - Schud suiker eruit en schenk het pure chocolademengsel tot ¾ in de bakjes
- Leg in het midden de witte chocolade dobbelsteen - Bak de taartjes in 12 min af in de oven - Even afkoelen en direkt serveren
Benodigdheden chocoladeijs: - halve liter melk - 2 dl room - 5 eierdooiers - 125 gr suiker - 50 gr geraspte chocolade
Bereiding chocoladeijs: - Eierdooiers en suiker luchtig roeren - Melk en room verwarmen, daarna scheutje voor scheutje bij eieren mengen - Massa onder voortdurend roeren, verhitten tot 85 gr - Dan in bekken koud roeren op ijs - Zeven en in ijsmachine gieten - Na enige tijd de geraspte chocolade toevoegen
Veel plezier!
|