Nagerecht

 

Warm chocoladetaartje met witte chocolade en chocoladeijs

 

Benodigdheden chocoladetaartje:
- 310 gr boter
- 310 gr pure chocolade
- 5 eieren
- 5 dooiers
- 120 gr suiker
- 120 gr bloem
- 100 gr citroen rasp en citroensap
- 500 gr witte chocolade
- boter om in te vetten

 

Bereiding chocoladetaartje:
- Verwarm citroenrasp en meng voorzichtig de witte chocolade erdoor heen
- Laat afkoelen in een bak waarna je van de chocolade blokjes kan snijden
- Verwarm oven op 180 gr
- Smelt boter met de chocolade op laag vuur
- Klop de eieren en dooiers los met suiker en spatel door chocolade

- Klop voorzichtig de bloem erdoor heen
- Snijdt van de witte chocolade grote dobbelstenen
- Vet 8 bakjes van 8-10 cm in met boter
- Bestrooi met suiker, goed zorgen dat alles met suiker bedekt is
- Schud suiker eruit en schenk het pure chocolademengsel tot ¾ in de bakjes

- Leg in het midden de witte chocolade dobbelsteen
- Bak de taartjes in 12 min af in de oven
- Even afkoelen en direkt serveren

 

Benodigdheden chocoladeijs:
- halve liter melk
- 2 dl room
- 5 eierdooiers
- 125 gr suiker
- 50 gr geraspte chocolade

 

Bereiding chocoladeijs:
- Eierdooiers en suiker luchtig roeren
- Melk en room verwarmen, daarna scheutje voor scheutje bij eieren mengen
- Massa onder voortdurend roeren, verhitten tot 85 gr
- Dan in bekken koud roeren op ijs
- Zeven en in ijsmachine gieten
- Na enige tijd de geraspte chocolade toevoegen

 

Veel plezier!